Als filmmaker ben je zowel regisseur als scenarist. Maar elke film of serie begint met een plan. Hoe schrijf je zo’n filmplan op en waar moet je op letten bij filmplannen die in Nederland kunnen worden gemaakt? Als maker van diverse speelfilms en televisieseries vertel ik jullie graag de ins en outs.

Ook jij hebt wel eens een verhaal of een plan waarvan je denkt; dit zou een film moeten worden. In deze cursus leer je wat er voor nodig is om zo’n filmplan op te schrijven en te presenteren. De cursus gaat in op creativiteit, het aanscherpen van je concept, hoe je een idee kort opschrijft, wat komt daarbij kijken, je leert wat premisse, tagline, logline, synopsis zijn. Het uitwerken van een thematiek en moreel standpunt zal aan bod komen, evenals het uitwerken van de personages.
Voorkennis heb je niet nodig. Wel goed als je kunt beschikken over een laptop of computer, want we bespreken ook je filmvoorstel.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Ga naar: https://www.volksuniversiteitamsterdam.nl/persoonlijke-ontwikkeling/fotografie-en-media/online-cursus-filmplannen-maken-en-schrijven

4 OKT

  • 6 lessen van 1 uur en 15 min Toon details
  • Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
  • € 225,00
  • Erik de Bruyn
  • Online cursus, niet op locatie Toon adres-info
    • De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

Door Erik de Bruyn

Zie ook https://schrijvenonline.org

Next
The Lee Shore